DZIEŃ TYGODNIA |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
PONIEDZIAŁEK 12 IX 2022 r. |
I Kapuśniak z ziemniakami, warzywami i porcją kiełbasy |
Kanapka masłem, polędwicą wieprzową, pomidor, herbata owocowa |
WTOREK 13 IX 2022 r. |
I Zupa ogórkowa z ziemniakami ( seler/pszenica), |
Kisiel owocowy, ciasto drożdżowe (jaja/pszenica/mleko) |
ŚRODA 14 IX 2022 r. |
I Zupa kalafiorowa z ziemniakami ( seler/jaja), |
Bułka z masłem i dżemem (mleko/pszenica) jogurt owocowy. |
CZWARTEK 15 IX 2022 r. |
I Zupa pomidorowa z makaronem ( seler/mleko/pszenica), (wywar mięsno-warzywny) |
Bułka z masłem, pasztetem, ogórkiem (pszenica/jaja) herbata z cytryną, jabłko. |
PIĄTEK 16 IX 2022 r. |
I Krupnik z warzywami i natką (seler) |
Bułka maślana z kruszonką, (pszenica/jaja), kakao (mleko) owoc. |
Alergeny występujące w menu: mleko, jaja, miód, mąka, śmietana, zboża zawierające gluten ( pszenica, jęczmień, żyto, owies, orkisz), ryby, kakao, cytrusy, orzechy. Kompot wykonujemy z owoców i mieszanek owoców. W jego skład wchodzą: truskawki, maliny, czarna porzeczka, aronia, wiśnie, śliwki i jabłka.
Z przyczyn niezależnych od stołówki jadłospis może ulec zmianie.