Szkoła Podstawowa im. św. Jadwigi Królowej Polski w Witoni

99-335 Witonia

ul. Szkolna 4

tel. 24 356 40 19

https://www.facebook.com/spwitonia

spwitonia@poczta.onet.pl

Statystyki

  • Odwiedziło nas: 2474847
  • Do końca roku: 226 dni
  • Do wakacji: 33 dni
1

Kartka z kalendarza

Kontakt

Szkoła Podstawowa w Witoni

ul. Szkolna 4

tel/fax 24 356 40 19

E-mail: spwitonia@poczta.onet.pl

Jadłospis 12 -16.09.2022r.

DZIEŃ TYGODNIA

OBIAD

PODWIECZOREK
(oddziały przedszkolne)

PONIEDZIAŁEK

12 IX 2022 r.

I Kapuśniak z ziemniakami, warzywami i porcją kiełbasy
 seler), ( wywar mięsno-warzywny)   
II Pampuchy z cukrem pudrem ( pszenica, mleko)
III Kompot wieloowocowy, owoc

Kanapka  masłem, polędwicą wieprzową, pomidor, herbata owocowa

WTOREK

13 IX 2022 r.

 I Zupa ogórkowa z ziemniakami ( seler/pszenica),
( wywar mięsno-warzywny)
II Kasza, gulasz z łopatki, ogórek ( pszenica/jaja)
III Sok owocowy

Kisiel owocowy, ciasto drożdżowe                 (jaja/pszenica/mleko)

ŚRODA

14 IX 2022 r.

I Zupa kalafiorowa z ziemniakami ( seler/jaja),
(wywar mięsno - warzywny)
II Ryż, filet z warzywami w sosie słodko - kwaśnym
(seler/mleko)
III Kompot owocowy, owoc

Bułka z masłem i dżemem                          (mleko/pszenica) jogurt owocowy.

CZWARTEK

15 IX 2022 r.

I Zupa pomidorowa z makaronem ( seler/mleko/pszenica),     (wywar mięsno-warzywny)
II Ziemniaki z koperkiem, udko pieczone, surówka z białej kapusty z marchewką i jabłkiem
III Kompot wiśniowy

Bułka z masłem, pasztetem, ogórkiem          (pszenica/jaja) herbata z cytryną, jabłko.

PIĄTEK

16 IX 2022 r.

I Krupnik z warzywami i natką (seler)
(wywar mięsno-warzywny)
II Ziemniaki z koperkiem, ryba panierowana( ryba), surówka z kiszonej kapusty z z jabłkiem i marchewką
III Kompot malinowy

Bułka maślana z kruszonką,                        (pszenica/jaja), kakao (mleko) owoc.

Alergeny występujące w menu: mleko, jaja, miód, mąka, śmietana, zboża zawierające gluten ( pszenica, jęczmień, żyto, owies, orkisz), ryby, kakao, cytrusy, orzechy. Kompot wykonujemy z owoców i mieszanek owoców. W jego skład wchodzą: truskawki, maliny, czarna porzeczka, aronia, wiśnie, śliwki i jabłka.

Z przyczyn niezależnych od stołówki jadłospis może ulec zmianie.