PONIEDZIAŁEK |
I. Zupa pomidorowa z ryżem, warzywami i zieleniną 300ml. II. Pierogi z mięsem i masełkiem 150g, sok truskawkowy 200ml, chrupiące jabłuszko 1 szt. A: 1,3,7,9 |
WTOREK |
I. Zupa kalafiorowa z ziemniakami, warzywami i zieleniną 300ml. II. Kasza 100g, bitki wieprzowe w sosie 150g, surówka z czerwonej kapusty i jabłka 100g, kompot z owoców leśnych 200ml. A: 1,3,7,9 |
ŚRODA |
I. Zupa pieczarkowa z makaronem i zieleniną 300ml. II. Ziemniaki z koperkiem 100g, bryzol drobiowy 100g, marchewka z jabłkiem 100g, sok jabłkowo-gruszkowy 200ml. A: 1,3,7,9 |
CZWARTEK |
I. rosół z makaronem i zieleniną 300ml. II. Ziemniaki z koperkiem 100g, pałeczka drobiowa pieczona 100g, sałatka z ogórka 100g, sok wiśniowy 200ml. A: 1,7,9 |
PIĄTEK |
I. Grochówka z ziemniakami, warzywami i kiełbasą 300ml. II. Placuszki z jabłkiem i cukrem pudrem 150g, sok pomarańczowy 200ml. A: 1,3,7,9 |
Alergeny występujące w menu: mleko, jaja, miód, mąka, śmietana, zboża zawierające gluten (pszenica, jęczmień, żyto, owies, orkisz), ryby, kakao, cytrusy, orzechy.
Z przyczyn niezależnych od stołówki jadłospis może ulec zmianie. Kompot wykonujemy z owoców i mieszanek owoców.
W jego skład wchodzą: truskawki, maliny,czarna porzeczka, aronia, wiśnie, śliwki i jabłka.