PONIEDZIAŁEK |
I Biały barszcz z ziemniakami i porcją kielbasy (300 ml), chleb; II Placuszki z jabłkiem (150g), kompot z wiśniami (200 ml); |
WTOREK |
I Flaczki z warzywami (300 ml), angielka; II Makaron z serem (200 g), kompot z wiśniami (200 ml); III Mandarynka; |
ŚRODA |
I Zupa pomidorowa z ryżem, warzywami i zielniną (300 ml); II Ziemniaki (100 g), kotlet mielony (100 g), surówka z białej kapusty, marchewki i jabłka (100 g), sok jabłkowy (200 ml); |
CZWARTEK |
I Zupa fasolowa z ziemniakami i warzywami (300 ml); II Pierogi z mięsem (100 g), kompot z wiśniami (200 ml); III Jabłko; |
PIĄTEK |
I Zupa brokułowa z warzywami i zieleniną (300 ml); II Ziemniaki (100 g), ryba panierowana (100 g), surówka z kwaszonej kapusty, marchewki i jabłka (100 g), kompot z owocami (200 ml). |
Alergeny występujące w menu: mleko, jaja, miód, mąka, śmietana, zboża zawierające gluten (pszenica, jęczmień, żyto, owies, orkisz), ryby, kakao, cytrusy, orzechy.
W jadłospisie mogą nastapić zmiany.