PONIEDZIAŁEK |
I Zupa ogórkowa z ziemniakami i warzywami (300 ml); II Spaghetti z zmięsem i sosem pomidorowym (250 g), kompot z wiśniami (200 ml); |
WTOREK |
I Zupa grochowa z makaronem i zieleniną (300 ml); II Ryż (100 g), indyk w warzywach (150g), sok jabłkowo - gruszkowy (200 ml); |
ŚRODA |
I Zupa pieczarkowa z makronem, warzywami i zielniną ( 300 ml); II Ziemniaki (100 g), udko pieczone (100 g), mizeria (200 ml), sok owocowo - warzywny "Hortex" |
CZWARTEK |
I Barszcz ukraiński z ziemniakami, warzywami i zieleniną (300 ml); II Kluski śląskie (100 g), gulasz z wołowiny (100 g), ogórek kwaszony (1 szt.), kompot z owocami , jogurt naturalny (1 szt.) |
PIĄTEK |
I Krupnik z warzywami i zieleniną (300 ml) II Zmieniaki (100 g), pulpety w sosie pieczarkowym (100 g), surówka z marchewki, pora i jabłka (100 g), kompot z owocami (200 ml). |
Alergeny występujące w menu: mleko, jaja, miód, mąka, śmietana, zboża zawierające gluten (pszenica, jęczmień, żyto, owies, orkisz), ryby, kakao, cytrusy, orzechy.
W jadłospisie mogą nastapić zmiany.