PONIEDZIAŁEK |
Obiad I Zupa ogórkowa z ziemniakami i warzywami (300 ml) //śmietana, seler//; II Makaron z serem (200 g) //ser//, kompot (200 ml), mandarynka; |
WTOREK |
Obiad I Zupa jarzynowa z ziemniakami, warzywami i zieleniną (300 ml) //śmietana, seler//; II Kasza (100g), gulasz wieprzowy (100 g), ogórek kwaszony (1 szt.) Oddziały "0A" i "0B" - bułka słodka + soczek (wycieczka) |
ŚRODA |
Obiad I Barszcz biały z ziemniakami, warzywami i porcją kiełbasy (300 ml) II Manna z musem truskawkowym (200 ml), jabłko; |
CZWARTEK |
Obiad I Ryżanka z warzywami i zieleniną (300 ml) //seler//; II Ziemniaki z koperkiem (100 g), filet drobiowy (100 g), surówka z białej kapusty, jabłka i marchewki (100 g), kompot z wiśniami (200 ml); |
PIĄTEK |
Obiad I Krupnik z zwarzywami i zieleniną (300 ml) //seler//; II Ziemniaki z koperkiem (100 g), ryba (100g), surówka z kwaszonej kapusty i jabłka (100 g), sok jabłkowo - gruszkowy (200 ml). |
Artykuły spożywcze używane do sporządzania posiłków zawierają produkty i substancje powodujące alergie, reakcje nietolerancji są wyszczególnione //...//